Jhero, Meesterwerken van Jheronimus Bosch inspiratie voor kunstenaars van nu

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
TER-JHE
Merk:
Terra

20,00

Excl. BTW: € 18,87

Nog geen waardering Geef beoordeling

Omschrijving

Dit unieke Jheronimus Bosch kunst-cadeauboek wil je laten verrassen door de verbeelding van de werken van Jheronimus Bosch: Het geeft je een overzicht van zijn schilderijen.

Bekende mensen reageren op de werken van Bosch: Jeroen Krabbé over zijn vernoeming naar Jhero, Alain de Botton over de graaicultuur, kunstexpert Henk van Os over het ei in de kunst, modeontwerper Raf Simons over mode, Thijs Caspers over gevleugelde viezeriken en Frans de Waal over de Bonobo in het werk van Bosch. Bas Heijne over geloof, Jan Egas over de techniek van Bosch, Herman Pleij over liefde en lust, Louise Fresco over onze kwetsbare planeet en Joost Zwagerman over gruwel.

Met werken van moderne navolgers van Bosch: Atelier Van Lieshout, Chris Berens, Jake en Dinos Chapman, Salvador Dalí, Jan Fabre, Guido Geelen, Eveline van de Griend, Jeroen Kooijmans, Jeroen Krabbé, David Mach, Marc Mulders, Joost van den Toorn en Harald Vlugt. 

De rijke illustraties van Jhero, Jheronimus Bosch, worden kort toegelicht, ingedeeld in thema’s als dieren, fashion & fantasy, graaicultuur en liefde & lust. Voorzien van spreuken, gezegdes uit de tijd van Bosch en veel beeld in een unieke vormgeving van Studio Kluif. 

Delen

Beoordelingen (0)

Geef beoordeling